dimecres, 21 de gener del 2009

Quina meravella

Cap comentari:
 
Els reis m'han portat el disc "Immigrasons", que feia molt de temps que volia. Es tracta del projecte encarregat pel Mercat de Música Viva de Vic el 2007 a un grup de músics catalans i argentins, per tal que a partir de músiques dels dos països elaboréssin un retrat sonor de la immigració.

El resultat va molt més enllà del simple encàrrec, i els músics integrants del grup, al meu entendre, han creat una autèntica meravella. Una obra plena d'emotivitat, de respecte i d'homenatge als catalans que van haver d'emigrar a Argentina el segle passat, i als argentins que han hagut d'emigrar al nostre país aquest segle; però també una obra musicalment sòlida, creativa, impecable, feta amb amor i dedicació, i en la qual destaca la veu i l'art de Sílvia Pérez, però també els arranjaments i interpretacions dels altres músics (Raül Fernández, Ernesto Snájer, Oriol Roca, Giovanni di Domenico, Guido Martínez, Mariano "Tiki" Cantero i Diego Alejandro).

Vivim en un país curiós, on grups mediocres amb músics mediocres reben tots els elogis i premis possibles pel simple fet d'escriure lletres amb una suposada gràcia, i en canvi condemnem a l'oblit treballs impressionants com "Immigrasons", un disc que hauria d'ocupar un lloc de privilegi en el món del "pop-rock" català.

Ja sé que vaig amb retard, que el disc va sortir fa dos anys, però aquí va el meu reconeixement pel treball d'aquests músics. Ole.