dijous, 19 de març del 2009

Meet Catalan Jazz

Cap comentari:
 
Si quan ens hem de cagar en tot ho fem, quan l'administració fa bé les coses també ho hem de dir (i no parlo, evidentment, de l'animalada dels Mossos d'ahir...)

Avui he tocat amb el Giulia Valle Group al showcase "Meet Catalan Jazz", organitzat per l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) a l'Auditori, en el marc del Festival de Jazz de Terrassa.

Hi han assistit més de cinquanta programadors d'arreu d'Europa, convidats per l'ICIC, i hi hem actuat (entre avui i demà) uns quants grups de jazz del país. M'agrada. M'agrada que la Generalitat cada cop doni més suport als músics catalans, i m'agrada l'enfocament del conseller Tresserres de potenciar les indústries culturals, de crear marca, d'exportar els productes d'aquí cap a enfora. També m'agrada que la marca sigui "Catalan Jazz" i no una altra cosa, perquè és cert que el jazz que es fa aquí (normalment, a manera d'eufemisme, en diem "el jazz de Barcelona", no-fos-cas-que) té un segell propi, i compta amb un gran col.lectiu de gent que fa molt que treballa i fa molt bona música.

Sembla que les portes d'Europa mica en mica se'ns van obrint. I ha de ser així, perquè el Catalan Jazz té un nivell equiparable al de qualsevol altre lloc del continent. Els músics hi són, la música hi és, ara ens fa falta la indústria, l'oficina, el contacte amb els programadors,... -tot el què avui he entrevist a l'Auditori-, i estic segur que ben aviat se superaran els tòpics que els europeus tenen envers el Jazz que es fa per sota els Pirineus. 

Avui toca felicitar els organitzadors de l'event, i agraïr la feina dels mànagers, productors i gestors que ens fan costat i ens ajuden a portar la nostra música cada cop més lluny. Bravo! 

Ja hi haurà ocasions de tornar-nos a cagar en tot...

(Vídeo de la notícia a TV3)